Небезпека в лісах: дії у надзвичайних ситуаціях

Опубліковано: 2024-03-25

У зв’язку з військовою агресією проти України, веденням активних бойових дій на території ДП «Харківська ЛНДС», а також тимчасовою окупацією частини земель лісогосподарського призначення (Липецьке лісництво, частина Південного та Дергачівського лісництв) в лісах, підпорядкованих підприємству, зберігається висока мінно-вибухова небезпека.

   

Представниками Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України в ДП «Харківська ЛНДС» було організовано навчання правилам безпечної поведінки в умовах війни. Основна мета заходу – недопущення нещасних випадків з працівниками підприємства, попередження ризиків з питань розмінування території, навчання правилам безпечної поведінки з вибухонебезпечними предметами.

Території, забруднені вибухонебезпечними предметами, є значними, тисячі боєприпасів після ворожих обстрілів залишаються нездетонованими. Залишки снарядів і міни майже непомітні в траві та вкриті шаром опалого листя. Закопані в ґрунт осколкові протипіхотні міни натискної дії можуть спрацювати під вагою від 3 кг. Фугасні міни в зеленому чи коричневому пластиковому корпусі діаметром 12 см, міни на «розтяжках» важко помітити людині без відповідного досвіду. В умовах нашого сьогодення захист життя й здоров’я, власна безпека та безпека інших людей передбачають комплекс дій і навичок у разі виникнення надзвичайних ситуацій. За даними ДСНС Харківщина – одна з найбільш забруднених вибухонебезпечними предметами областей України. Ліси на територіях, які були окуповані й де точилися бої, на жаль, ще на багато років будуть небезпечними для людей і тварин.

 

ДП «Харківська ЛНДС»