Проєктування лісових насаджень у лісових господарствах північного сходу України

Опубліковано: 2024-03-08

27 лютого на базі філії «Конотопське лісове господарство» ДП «Ліси України» відбулася нарада з розгляду проєктів лісових культур, лісових плантацій, природного поновлення та погодження зведених відомостей на 2024 рік. У засіданні взяли участь представники Північного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства: перший заступник начальника управління  Вадим Фесюн; начальник відділу лісового господарства Ганна Прокопенко; заступник начальника управління Анатолій Омельченко, а також провідний інженер лісового господарства Північного лісового офісу ДП «Ліси України» Олександр  Забара.

Від УкрНДІЛГА участь у зазначеній нараді взяв завідувач Краснотростянецького відділення Василь Ігнатенко. Він поділився з присутніми досвідом створення та вирощування лісових культур в Тростянецькому лісгоспі, де понад 100 років проводилися відповідні ґрунтовні наукові дослідження.

Учасниками наради було розглянуто принципи та підходи до проєктування майбутніх лісових насаджень, зокрема питання відповідності асортименту лісових порід типам умов місцезростання, схеми змішування головних і супутніх деревних порід, введення до складу лісових культур чагарників і порід-інтродуцентів, а також інші питання лісогосподарського виробництва. Обговорення проєктів пройшло з урахуванням досвіду й кращих традицій, характерних для лісового господарства північного сходу України.

 

Ігнатенко В.А., завідувач Краснотростянецького відділення УкрНДІЛГА