Наукова бібліотека УкрНДІЛГА

Опубліковано: 2024-02-12

Наукові бібліотеки забезпечують відкритий доступ до наукової інформації і сприяють детальному обґрунтуванню  оригінальних ідей і актуальних досліджень. Фонд наукової бібліотеки УкрНДІЛГА налічує понад 120 тис. примірників, зокрема 60 тис. періодичних видань.

    

Наукова бібліотека УкрНДІЛГА - це найстаріша бібліотека України з лісівничої тематики з унікальним зібранням літератури з лісівничої науки. У бібліотеці створено комп’ютерну базу, яку поповнюють фондовими матеріалами: авторефератами, рукописами – докторськими та кандидатськими дисертаціями, звітами. Рукописний фонд включає близько 10 тис. екз. річних та зведених наукових звітів із наукової тематики Інституту і мережі, докторських і кандидатських дисертацій.

   .

Значне місце серед ресурсів бібліотеки посідає збірник наукових праць «Лісівництво і агролісомеліорація». Збірник включено до Переліку наукових фахових видань України категорії «Б» з лісівничих наук. У ньому  публікуються оригінальні статті за результатами теоретичних, експериментальних та  виданням методичних досліджень із питань лісівництва, лісознавства, лісовирощування та лісорозведення, агролісомеліорації, лісової ентомології, фітопатології, моніторингу, радіології, селекції деревних порід, мисливствознавства і він призначений для науковців і спеціалістів лісового господарства, викладачів і студентів вищих навчальних закладів  й виходить два рази на рік. Публікація статей в збірнику є безоплатною. Збірник включений до фондів Національної бібліотеки України ім. В. І. Вернадського, Загальнодержавної реферативної бази даних (РБД) «Україніка наукова», Google Scholar WorldCat, Index Copernicus International, EuroPub.

    

Берегинею наукової бібліотеки УкрНДІЛГА є Лариса Михайлівна Сєрокурова, яка  працює в бібліотеці Інституту близько 40 років, більшість з них – завідувачем бібліотеки. 12 лютого Лариса Михайлівна святкує свій ювілейний День народження, тож вітаємо її зі святом і щиро бажаємо здоров'я, родинного затишку й щасливої долі під мирним небом України!

 

Пресслужба УкрНДІЛГА