Підприємства дослідної мережі УкрНДІЛГА пропонують споживачам новорічні ялинки та сосни

Опубліковано: 2023-11-26

Наближаються зимові свята і з гарним настроєм з'являються й нові турботи: обрати штучну ялинку чи живу, пахучу лісову красуню?

Працівники підприємств дослідної мережі УкрНДІЛГА вирощують ялинки та сосни на новорічних плантаціях протягом 4-7 років, висота стандартного для реалізації деревця — від 0,7 м до 2 м.

  

Найпривабливішою для містян є сосна кримська з довгою темно-зеленою хвоєю. Плантації новорічної сосни кримської мають ДСДЛ центр «Веселі Боковеньки» (15,1 га) та ДП «Харківська ЛНДС» (9,5 га).

Ялина звичайна зростає на новорічних плантаціях ДП «Вінницька ЛНДС» (2,1 га) та ДСДЛЦ «Веселі Боковеньки» (2,1 га).

Сосну звичайну, сосну жовту та сосну Дугласа вирощує та пропонує споживачам ДП «Харківська ЛНДС» (0,77 га).

Саме смолистий запах гілочок і перший дотик до новорічної ялинки дарують дітям відчуття великого свята в родині. Для того, щоб ялинка чи маленька сосна довше простояла вдома, свідомі громадяни купують її у горщику із грудкою землі та рясно поливають. Навесні маленьке деревце можна пересадити в ґрунт.

Площа плантацій новорічних ялинок на підприємствах, діяльність яких координує УкрНДІЛГА, станом на 1 жовтня 2023 року складає майже 30 га. Реалізація новорічних ялинок проводиться лише за наявності клейма на зрізі та бирки зі штрих-кодом, за якими можна дізнатися походження ялинки.

Науково-дослідні станції мережі УкрНДІЛГА та ДСДЛ центр «Веселі Боковеньки», окрім ялинок і сосен, пропонують також інші види та форми декоративних рослин із відкритою й закритою кореневою системою.

 

Пресслужба УкрНДІЛГА