Вітаємо з ювілеєм Ігнатенка Василя Андрійовича!

Опубліковано: 2023-11-23

Вітаємо старшого наукового співробітника Краснотростянецького відділення УкрНДІЛГА, кандидата с.-г. наук, старшого наукового співробітника Василя Андрійовича Ігнатенка з 80-річчям!

Ігнатенко Василь Андрійович народився 23 листопада 1943 року в м. Тростянець Сумської області. Трудову діяльність Василь Андрійович розпочав у 1961 році після закінчення школи, займаючи різні посади на промислових підприємствах. У 1976 році успішно завершив навчання заочно в Брянському технологічному інституті, де отримав спеціальність «Лісове господарство» та здобув кваліфікацію «Інженер лісового господарства».

З 1973 року він працює на Краснотростянецькій лісовій науково-дослідній станції УкрНДІЛГА (нині – Краснотростянецьке відділення), де обіймав посади від техніка до молодшого наукового співробітника. З 1983 по 2011 роки очолював Краснотростянецьку лісову науково-дослідну станцію, а з 2011 року працює завідувачем Краснотростянецького відділення.

У 1985 році Василь Андрійович в УкрНДІЛГА успішно захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю 06.03.03 — Лісознавство і лісівництво на тему: «Оптимальний склад та розміщення порід в насадженні свіжої ясенево-липової діброви Лівобережного Лісостепу України на різних етапах росту». У 1995 році отримав наукове звання старшого наукового співробітника.

Наукова робота Ігнатенка Василя Андрійовича охоплює напрями: дослідження впливу складу, схем змішування та розміщення садивних місць, рубок догляду різної інтенсивності на ріст і продуктивність лісових насаджень; природне поновлення та його використання для формування стійких лісостанів; лісогосподарські заходи в лісах із обмеженим режимом лісокористування; підвищення продуктивності лісових культур за рахунок введення інтродукованих видів тощо.

Протягом своєї наукової діяльності Ігнатенко Василь Андрійович опублікував понад  120 наукових і науково-популярних статей, бере активну участь у різноманітних конференціях, семінарах, круглих столах із розвитку лісівничої науки та лісової галузі.

За свою довгу та успішну наукову діяльність неодноразово нагороджений подяками, грамотами, відзнаками Товариства Лісівників України, УкрНДІЛГА, Держлісагентства.

Шановний Василю Андрійовичу, прийміть найщиріші вітання від усього колективу Інституту з нагоди Вашого Ювілею! Нехай Вас завжди оточують люблячі рідні та близькі, віддані друзі! Бажаємо Вам міцного здоров’я, мирного неба, добробуту і щастя у родині, а також нових численних досягнень на науковій і професійній ниві!

Колектив УкрНДІЛГА