Лісокультурна кампанія у ДП «Харківська лісова науково-дослідна станція»

Опубліковано: 2023-11-17

Цієї осені співробітниками ДП «Харківська лісова науково-дослідна станція» було проведено лісовідновлення на площі 6,1 га, на якій висаджено близько 17,2 тис. шт. однорічних сіянців дуба звичайного, зокрема 6,9 тис. шт. із закритою та 10,3 тис. шт. із відкритою кореневою системою.

    

На лісокультурній площі перед садінням сіянців було проведено часткову підготовку ґрунту борознами плугом ПРН-40. Садивний матеріал, використаний  під час лісовідновлення, був вирощений на селекційно-насінневому комплексі Південного лісництва станції.

    

Лісові ділянки, на яких було проведено лісовідновлення, попередньо були обстежені фахівцями Державної служби України з надзвичайних ситуацій на предмет виявлення вибухонебезпечних предметів. Навесні 2024 року на цих ділянках планується висадити 1,9 тис. шт. сіянців липи, що в майбутньому сприятиме формуванню мішаних за складом, більш високопродуктивних і стійких насаджень.

Тож незважаючи на постійні обстріли з боку агресора та на значні площі замінованих ділянок у лісовому фонді станції, працівники підприємства продовжують здійснювати лісогосподарську діяльність на обстежених, розмінованих і безпечних територіях.

 

ДП «Харківська ЛНДС»