Вийшли з друку наукові видання, підготовлені УкрНДІЛГА

Опубліковано: 2023-11-15

Вийшли з друку наукові видання, підготовлені науковцями УкрНДІЛГА та дослідної мережі.

Одне з видань присвячене особливостям проведення рубок формування та оздоровлення лісів. У роботі узагальнено лісівничий досвід щодо особливостей проведення рубок формування та оздоровлення лісів у різних природних зонах України. Видання розроблено за результатами науково-дослідних робіт, які були проведені науковцями УкрНДІЛГА, УкрНДІгірліс, НЛТУ України з урахуванням результатів досліджень, проведених у попередні роки.

   

В іншому виданні йдеться про економічну оцінку екосистемних послуг лісів України. Зокрема, наведено результати еколого-економічних розрахунків стосовно оцінювання екосистемних послуг лісів України з урахуванням міжнародних тенденцій і напрямів. Надано економічну оцінку деревної та недеревної продукції лісу, кліматорегулювальних, фітомеліоративних, рекультиваційних, рекреаційних і соціальних функцій лісів України, а також визначено вартісну цінність біологічного різноманіття деревних рослин і лісових генетичних ресурсів.

Наукові видання розміщенні на сайті УкрНДІЛГА та призначені для фахівців лісового господарства, наукових і проєктних організацій, викладачів і студентів навчальних закладів лісівничого та суміжних напрямів.

Пресслужба УкрНДІЛГА