Обстеження стану постійної лісонасінної бази Білоцерківського лісового господарства

Опубліковано: 2023-10-10

Спеціалісти науково-дослідної лабораторії ДП «Клавдієвська ЛНДС» долучилися до складу комісії з обстеження стану постійної лісонасінної бази, що знаходиться у філії «Білоцерківське лісове господарство» Державного спеціалізованого господарського підприємства «Ліси України».

Комісією обстежено клоново-насінні плантації сосни звичайної 2009 року створення площею 2,1 га, а також 2018 року створення площею 1,9 га, які знаходяться на території Веприківського лісництва.

Також, проведено обстеження родинно-насінної плантації дуба звичайного, створеної у 2013 році на площі 3,6 га (територія Ставищанського лісництва).

 

У Ставищанському та Тетіївському  лісництвах обстежено постійні лісонасінні ділянки дуба звичайного та дуба північного 1994 року створення площею 1,5 та 2,7 га.

Фахівцями було складено акт обстеження постійних лісонасінних ділянок і надані рекомендації щодо селекційного догляду за ними з метою забезпечення стабільного плодоношення, покращення умов заготівлі лісонасінної сировини, збереження та посилення селекційних цінностей постійних лісонасінних ділянок.

 

Спеціалісти науково-дослідної лабораторії ДП «Клавдієвська ЛНДС»