Перша Міжнародна конференція практиків з дичинорозведення відбулася на Поліссі

Опубліковано: 2023-10-07

Міжнародна конференція практиків вольєрного мисливського господарства та дичинорозведення пройшла з 30 вересня по 1 жовтня  року на Рівненщині. Захід під назвою «Розвиток та популяризація дичинорозведення в Україні. Актуальні проблеми та шляхи їх вирішення» відбувся вперше, його  учасниками стали науковці, представники вольєрних господарств і мисливських ранчо європейських країн та  користувачі мисливських угідь в Україні.

Організатори конференції: ТОВ «Червус» – співвласник Дмитро Русанов, перший український професійний оленяр; ТОВ «МСК» Сокіл» – власник Ігор Свистун; ТОВ «НВП «Укрмисливрибпроект» – директор Сергій Катиш; Мисливський Холдинг «Фенікс Хантер» – директор Роман Ступчук.  Захід було організовано на базі мисливсько-спортивного клубу «Сокіл» у с.Суськ.

Ключові завдання конференції були:

Учасники заходу відвідали вольєри ТОВ «МСК» Сокіл» для утримання мисливських ратичних. Щодо досвіду з практики розведення оленя благородного (Cervus elaphus)  в республіці Литва доповів Лінас Пакаманіс, власник провідної в країні дичеферми «Cervus Aureus».

Виступи та презентації українських практиків вольєрного господарства та дичинорозведення стосувалися питань селекції мисливських тварин, правил утримання та розведення ратичних, дрібної дичини та випуску тварин у відкриті угіддя. Висвітлювалися проблеми збагачення біорізноманіття, охорони природи, ветеринарно-санітарної безпеки.

 

 

Співробітник Поліського філіалу УкрНДІЛГА,

мисливствознавець Ігор ГУЛИК