Проведення заходів з лісовідновлення на звільнених територіях

Опубліковано: 2023-09-18

З робочим візитом філію «Іванківське лісове господарство» ДП «Ліси України» відвідали завідувач науково-дослідної лабораторії ДП «Клавдієвська ЛНДС» Ігор Іванюк, співробітники кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Національного університету біоресурсів і природокористування України, завідувач кафедри Андрій Пінчук і доцент Олексій Бойко. Головний лісничий філії Костянтин Марчук та інженер лісових культур Наталія Нечипоренко зустріли делегацію.

Частина територій філії в минулому році була під окупацією, лісові масиви зазнали значної шкоди внаслідок бойових дій. Ці території поступово будуть розміновані та убезпечені для проведення заходів з лісовідновлення.

Фахівцями були оглянуті території Макарівського та Розважівського лісництв. Працівниками філії вирощується необхідна кількість садивного матеріалу для проведення всіх лісокультурних заходів. Лісничі Бондарчук Юрій  та Майстренко Сергій  ознайомили з лісовими масивами лісництв, з розсадницьким комплексом із вирощуванням сіянців сосни звичайної, а також із лісонасінними ділянками.

 

Також, була оглянута лісонасінна плантація Розважівського лісництва після проведених заходів формування крони та зрідження згідно рекомендацій, розроблених Клавдієвською (тоді – Київською) станцією у 2016 році. Загальна площа даної ділянки становить  понад 30 га. Збір і переробка насінного матеріалу проводиться з використанням сучасного обладнання.

Науковці ДП «Клавдієвська ЛНДС»