Робочі зустрічі Віктора Ткача з колективами Поліського філіалу та ДП «Вінницька лісова науково-дослідна станція»

Опубліковано: 2023-08-25

З 21 до 23 серпня 2023 року директор УкрНДІЛГА Віктор Ткач провів ряд робочих зустрічей із колективами Поліського філіалу УкрНДІЛГА та Державного підприємства «Вінницька лісова науково-дослідна станція». Співробітників підприємств було поінформовано про діяльність інституту, фінансовий стан і проведення науково-дослідних робіт під час війни.

Під час зустрічі 21 серпня з науковцями Поліського філіалу УкрНДІЛГА було обговорено нагальні потреби, питання виконання господарських договорів і необхідності проведення науково-дослідних робіт із радіологічної, лісівничої та мисливської тематики. Також, після зустрічі з колективом, працівники філіалу ознайомили Віктора Ткача з роботою виробничої радіологічної лабораторії.

Візит Віктора Ткача до Поліського філіалу УкрНДІЛГА

Робочі зустрічі з колективом Державного підприємства «Вінницька лісова науково-дослідна станція» відбулися 22 та 23 серпня 2023 року.

На робочій зустрічі в ДП «Вінницька ЛНДС»

У перший день візиту було оглянуто окремі лісові насадження для закладання дослідних стаціонарів із рубок головного користування та рубок догляду. Загалом заплановано закладання дослідів у дубових і соснових насадженнях із метою запровадження найефективніших методів і способів рубок для забезпечення генезису лісів і підвищення ефективності ведення лісового господарства й вирощування найцінніших деревостанів. У другий день візиту було проведено науково-виробничу нараду за участю керівництва станції, науковців і виробничників. Було визначено основні шляхи та напрями покращення поточної ситуації, зокрема наголошено на  необхідності збільшення публікаційної активності, часткового проведення польових досліджень та виконання основних положень тематичного плану, збільшення обсягів надходжень від господарсько-договірної та лісогосподарської діяльності. У процесі обговорення виявлено проблемні моменти як у науковій, так і в господарській діяльності підприємства, що, зокрема, пов’язане з військовими діями.

Обговорення проблемних питань у ДП «Вінницька ЛНДС»

Під час зустрічей з колективами Поліського філіалу та Державного підприємства «Вінницька лісова науково-дослідна станція» було обговорено поточну ситуацію в країні, сучасний стан галузі, особливості виконання наукових досліджень та їхнього впровадження в умовах господарств регіону. Значну увагу було приділено господарській частині, зокрема, лісогосподарським процесам та особливостям проведення доглядів за лісовими насадженнями, заготівлі й реалізації деревини.

Прес-служба УкрНДІЛГА