Вітаємо з 75-річним ювілеєм Манойла Валентина Олексійовича!

Опубліковано: 2023-08-22

Валентин Олексійович  Манойло народився  22 серпня 1948 року в місті Харків, його дитинство й шкільні роки пройшли в селі Шевченково Харківської області. У 1963 році вступив до Чугуєво-Бобчанського лісового технікуму. З 1967 по 1972 роки навчався у Брянському технологічному інституті й отримав диплом за спеціальністю «Лісове господарство».

Трудову діяльність Валентин Олексійович розпочав у 1967 році робітником Тетлізького лісництва Чугуєво-Бабчанського держлісгоспу. З часом  обіймав посади техніка-лісовода, помічника лісничого та лісничого, директора Ізюмського держлісгоспу, генерального директора ДЛГО. «Харківліс», начальника Харківського ОУЛГ, заступника начальника та першого заступника начальника Херсонського ОУЛМГ, а з березня 2010 року працює головним інженером УкрНДІЛГА. Знаємо його як принципового та безкомпромісного в питаннях виконавської дисципліни досвідченого фахівця, котрий вирізняється великою працелюбністю, допитливістю та сумлінністю.

Валентин Олексійович вміло поєднує адміністративну роботу з науково-дослідною діяльністю. Він є виконавцем бюджетних тем. У 2007 році успішно захистив кандидатську дисертацію на тему «Соснові ліси пристепових борів Лівобережної України та оптимізація їх вирощування». За результатами проведених досліджень ним опубліковано понад 50 наукових праць щодо формування, вирощування та відтворення соснових лісів в умовах Степу. Валентин Олексійович бере активну участь у наукових конференціях і семінарах з питань розвитку лісового господарства.

Шановний  Валентине Олексійовичу, колектив УкрНДІЛГА щиро вітає Вас з Ювілеєм! Бажаємо Вам міцного здоров’я, мирного неба, щирих привітань і безмежної поваги від рідних, близьких і колег, нових звершень та численних досягнень на науковій і професійній ниві!

Колектив УкрНДІЛГА