Вітаємо із 65-річчям Віктора Васильовича Шевчука!

Опубліковано: 2023-08-11

Колектив УкрНДІЛГА вітає директора Поліського філіалу Віктора Васильовича Шевчука із 65-річчям! Бажаємо Вам міцного здоров’я, мирного неба, добробуту та нових звершень!

Віктор Васильович Шевчук народився 11 серпня 1958 р. в селі Голубча Полонського району Хмельницької області. У 1984 р. одержав диплом інженера лісового господарства Архангельського лісотехнічного інституту. Працював помічником лісничого Малеванського лісництва Шепетівського лісгоспу та лісничим Слобідського лісництва Балтського лісгоспу.

У 1988–1991 рр. навчався в аспірантурі УкрНДІЛГА. Захистив дисертацію на тему «Агротехнічний догляд за культурами сосни звичайної в свіжому субору Лівобережного Лісостепу України».

Після закінчення аспірантури Віктор Васильович працював директором Краснотростянецької лісової дослідної станції, директором ДП «Степовий ім. В. М. Виноградова філіал УкрНДІЛГА», а з 2017 року є директором Поліського філіалу УкрНДІЛГА.

Віктор Васильович вдало поєднує адміністративну роботу та науково-дослідну діяльність. Він був керівником низки наукових тем, зокрема щодо дослідження патологічних процесів у соснових деревостанах регіону, що всихають, особливостей i закономірностей розвитку в соснових лісах новітніх патогенних комплексів шкідників і хвороб, моніторингу процесів розвитку сучасних патогенних комплексів, дослідження стану соснових лісів, що всихають, i відомого складу стовбурових шкідників у них та їхніх еколого-біологічних особливостей, визначення щільності радіоактивного забруднення грунту 137Cs тощо.

З 2015 року В. В. Шевчук також був виконавцем теми № 1 «Удосконалити способи та технології проведения рубок у рівнинних лісах України» Тематичного плану наукових досліджень Держлісагентства за 2015–2019 рр. та з 2020 року є керівником теми № 12 «Вивчити закономірності багаторічної динаміки та перерозподілу техногенних радіонуклідів у лісових екосистемах з метою актуалізації нормативних документів з ведення лісового господарства в умовах радіоактивного забруднення».

Віктор Васильович Шевчук має близько 100 опублікованих наукових праць, бере активну участь у конференціях, семінарах і виставках із питань розвитку та ведення лісового господарства, передає знання, науковий та життєвий досвід майбутнім спеціалістам.

Щро вітаємо Віктора Васильовича Шевчука із 65-річчям і бажаємо здоров`я, миру й злагоди!

Колектив УкрНДІЛГА