Відбувся попередній захист докторської дисертації директора ДП «Новгород-Сіверська ЛНДС» А. М. Жежкуна

Опубліковано: 2023-06-27

16 червня на розширеному засіданні кафедри лісівництва Національного лісотехнічного університету України (м. Львів) відбулося заслуховування доповіді дисертації на здобуття наукового ступеня доктора сільськогосподарських наук директора ДП «Новгород-Сіверська лісова науково-дослідна станція» Анатолія Миколайовича Жежкуна на тему «Ліси Східного Полісся України та оптимізація їх формування і відтворення».

На засідання були присутні члени професорсько-викладацького складу кафедри лісівництва, а також  кафедри лісової таксації та лісовпорядкування, кафедри ботаніки, деревознавства та недеревних ресурсів, кафедри лісових культур і лісової селекції, кафедри ландшафтної архітектури, садово-паркового господарства та урбоекології, кафедри екології.

Здобувач доповів за презентацією результати дисертаційної роботи щодо стану вивченості проблеми, методологічних основ та об’єктів досліджень, видового різноманіття та ландшафтно-типологічної структури лісів, сучасного стану, особливостей формування, продуктивності лісів Східного Полісся України. Охарактеризоване природне лісовідновлення після проведення рубок головного користування, особливості штучного лісовідновлення та лісорозведення у регіоні досліджень, вплив рубок догляду та реконструктивних рубок на формування цінних деревостанів.

В обговоренні дисертації взяли участь: доктор сільськогосподарських наук, професор Дебринюк Ю. М., доктор сільськогосподарських наук, професор Лавний В. В. та рецензенти – доктор біологічних наук, професор Криницький Г. Т., доктор сільськогосподарських наук, професор Осадчук Л. С., доктор сільськогосподарських наук, професор Копій Л. І.

За результатами розширеного засідання кафедри лісівництва НЛТУ України дисертаційну роботу А. М. Жежкуна на здобуття наукового ступеня доктора сільськогосподарських наук рекомендувано подати до захисту у спеціалізованій вченій раді НЛТУ України за спеціальністю 06.03.03 – «Лісознавство і лісівництво».

ДП «Новгород-Сіверська лісова науково-дослідна станція»