Вітаємо з 70-річним ювілеєм Шейгаса Ігоря Миколайовича!

Опубліковано: 2023-06-19

Сердечно вітаємо старшого наукового співробітника ДП «Степовий філіал УкрНДІЛГА», кандидата с.-г. наук, старшого наукового співробітника Ігоря Миколайовича Шейгаса з 70-річчям!

Сердечно вітаємо старшого наукового співробітника ДП «Степовий філіал УкрНДІЛГА», кандидата с.-г. наук, старшого наукового співробітника Ігоря Миколайовича Шейгаса з 70-річчям!

Шейгас Ігор Миколайович народився 19 червня 1953 року в місті Києві; у 1975 році після закінчення лісогосподарського факультету Української сільськогосподарської академії отримав диплом інженера лісового господарства.

Трудову діяльність почав ще студентом, працюючи з 1973 року в системі «Держлісопроєкту» техніком у Алма-Атинській і Київській лісовпорядних експедиціях. Після закінчення Академії у 1975–1979 рр. працював інженером, старшим інженером, начальником камерального цеху в Харківській лісовпорядній експедиції. Брав участь у лісовому та мисливському упорядкуванні об’єктів дев’яти областей України, а також Забайкалля, Кіровської області.

З 1979 до 1985 рік працював нормувальником, начальником цеху переробки деревини, старшим єгерем у Городоцькому спецлісгоспзазі на Волині, старшим майстром заповідного лісництва Поліського державного заповідника. З 1985-го працював у науковому штаті заповідника – молодшим, науковим, старшим науковим співробітником, керівником наукової групи, завідувачем сектору, вченим секретарем, керівником наукового Центру мисливствознавства.

Був ліквідатором наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, заочно вступив в аспірантуру УкрНДІЛГА. У 1990 році захистив кандидатську дисертацію, а в 1994 р. отримав вчене звання старшого наукового співробітника.

З 1990 р. і по нині працює в ДП «Степовий ім. В.М. Виноградова філіал УкрНДІЛГА», спочатку обіймав посаду наукового співробітника, в 1993 р. переведений на посаду старшого наукового співробітника, а з 1997 р. – завідувач сектору мисливствознавства філіалу.

Був виконавцем і керівником низки наукових тем тематичного плану УкрНДІЛГА, проводить наукову роботу, пов’язану з вивченням особливостей ведення мисливського господарства України. Надає практичні консультації спеціалістам мисливських господарств, бере активну участь у відповідних конференціях, семінарах, круглих столах, є автором і співавтором понад 180 наукових публікацій на мисливську та іншу тематику, серед яких «Книга мисливця» (1998), «Настанова з упорядкування мисливських угідь» (2002), Порадник єгеря (2009) тощо.

За свою довгу та успішну наукову діяльність неодноразово відмічений подяками, грамотами, відзнаками тощо, зокрема нагороджений іменним годинником Голови Державного комітету лісового господарства України, нагрудним знаком «Відмінник лісового господарства».

У цей час, як і інші працівники ДП «Степовий філіал УкрНДІЛГА», перебуває в російській окупації, проте продовжує працювати на користь вітчизняної науки.

Шановний Ігор Миколайовичу, прийміть найщиріші вітання від усього колективу Інституту з нагоди Вашого 70-річчя! Бажаємо Вам миру та злагоди, міцного здоров’я, якнайскорішого повернення до нормального життя та змоги продовжувати довгу та плідну роботу на благо вітчизняної лісівничої науки!

Колектив УкрНДІЛГА